Начин на приготвяне
Обелете авокадото, отделете костилката му, нарежете го на тънки резени и го напръскайте с лимоновия сок.
Нарежете на кубчета сиренето, оваляйте ги в разбитото с малко черен пипер яйце, към което сте прибавили галетата, и ги изпържете в 4 с.л. горещо олио, след което ги отцедете от мазнината върху домакинска хартия.
Разбъркайте солта, черния пипер, горчицата и останалото олио, добавете нарязания на кубчета лук и смесете получения сос с почистената и накъсана на големи парчета сочна салата.
Върху салатата наредете кубчетата сирене, резените авокадо, поръсете с леко запечените на сух тиган кедрови ядки и я поднесете.
Зелена салата с авокадо, която ще ви засити и освежи.