Индийски микс Гарам масала

20/12/2019
"Тайната на индийската кухня е в подправките, а една от най-използваните може да си направите и сами по тази изпитана рецепта "
Приготвяне5 мин.
Общо5 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо275
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • кардамон - 1 с.л. зърна
  • кориандър - 2 ч.л. зърна
  • кимион - 2 ч.л. зърна
  • канела - 1 малка пръчка
  • карамфил - 6 бр.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • дафинови листа - 1 бр.
  • индийско орехче - 1/3 ч.л. настъргано
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В сух тиган запечете при непрекъснато бъркане зърната кардамон, кориандър и кимион.

След като изстинат, прибавете пръчицата канела, карамфилчетата, черния пипер, дафиновия лист и индийското орехче и смелете всичко в блендера.

Сместа Индийски микс Гарам масала съхранявайте в добре затворен стъклен буркан тази подправка от индийската кухня.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Зорица
Зорица
05.02.2020 10:00
Мисля, че трябва да има и джинджифил.
1
0