... cached Entity::getUser for 7200s, key: entusr1221265_8
Скумрия във фолио с чесън на фурна - Рецепта | Ezine.bg

Скумрия във фолио с чесън на фурна

ЗорицаЗорица
Копирайтър
120
555
461
37
2
19/06/2019
"С такъв изкусителен аромат, че не е изключено той да ви доведе неканени гости, решили да я опитат на всяка цена "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 137
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • скумрия - 2 бр.
  • чесън - 4 скилидки
  • черен пипер - 1 к.л. прясно смлян
  • кимион - 1/2 к.л. прясно смлян
  • чили - на вкус
  • розмарин - няколко щипки, сушен, прясно смлян
  • сол - за поръсване
  • олио - 2 с.л. или зехтин
  • лимони - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скумриите се почистват от вътрешностите, хрилете и се измиват хубаво със студена вода. Главите и опашките не се махат. Оставят се в гевгир, за да се изцедят от водата или се подсушават с домакинска хартия. Правят им се по няколко не много дълбоки прорези (колкото да се мушне по резен лимон после) по кожата с остър нож.

Поръсват се отвън, в прорезите и в коремчетата със сол, прясно смлени черен пипер, кимион, сушен розмарин, едро смляно чили. Нарязаните на филийки скилидки чесън се намушкват в прорезите на рибите и в коремчетата.

Лимоните също се нарязват на полумесеци и се слага по един във всеки прорез, а останалите се пъхат в коремчетата на скумриите. Оставят за половин час на хладно да се овкусят.

След като са се овкусили достатъчно време, всяка скумрия се слага върху достатъчно голям лист алуминиево фолио, полива се със супена лъжица зехтин или олио и фолиото се сгъва на пакетче и се прехвърлят в тавичка.

Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса, на средна решетка и включен вентилатор около 25 - 30 минути.

Печената скумрия се поднася със свежа салата според сезона.

Добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар