Лесен тарт с домашен крем

Йозлям КадироваЙозлям КадироваКопирайтър23937612
17/06/2019
"Всеки може да хапне тарт, но може ли всеки да направи - отговорът е пред вас , рецептата също "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции16
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо726
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Препоръчвам да се започне с подготовката на крема, за да може да изстине, докато пандишпанът се изпече и изстине.

За целта смесете в удобен огнеупорен съд захарта, брашното и какаото. Разбъркайте добре с помощта на бъркалка, след което сипете прясното мляко и отново разбъркайте добре до хомогенна смес (важно е да внимавате да няма бучки).

Поставете съда на котлона на умерен огън и бъркайте, докато кремът се сгъсти (не отнема много време, около 5 минути).

След като се сгъсти, смъкнете от котлона и добавете течния шоколад и маслото. Разбъркайте и оставете настрана.

● ● ●

Разбийте яйцата със захарта за около 8 минути, след което добавете прясното мляко и олио. Добавете есенцията.

Смесете бакпулвера с брашното, пресейте ги и ги добавете при яйчената смес на 2 - 3 пъти.

Сипете сместа във форма за тарт, която предварително сте намазали с олио или масло.

Изпечете на предварително загрята на 180 градуса фурна за около 15 - 20 минути. Проверете с клечка - аки тя е суха, сладкишът е готов.

След като изстине, сипете и охладения домашен крем и приберете в хладилник.

Сервирайте шоколадовия тарт след поне 2 часа и преди сервиране гарнирайте с череши и др. (аз използвах кокосови стърготини).

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар