Запеканка с риба, картофи и пармиджано

11/09/2019
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене45 мин.
  • Общо65 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо9
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • риба - 1 кг филе
  • картофи - 500 г, средни
  • магданоз - 1 връзка
  • чесън - 3 скилидки
  • пармиджано - 50 г, настъргано
  • зехтин - 10 с.л.
  • черен пипер - на вкус, смлян
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите, обелени и нарязани на колелца с дебелина 3-4 мм варете около 5 мин. в 1 л вряща подсолена вода.

След което ги отцедете, наредете половината от тях в тава, намазана с 2 с.л. зехтин, и ги поръсете със сол и черен пипер.

Смесете 8 с.л. зехтин със ситно нарязаните магданоз и чесън и полейте с част от него картофите, поставете отгоре рибата.

Покрийте я с втората половина картофи, подправете с черен пипер и сол, залейте с останалия зехтин, наръсете с пармиджано и печете 30 мин. във фурна на 225 градуса.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар