Сaрми с прясно зеле и ориз

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
1k
308
288
11/11/2007
"Всички почитатели на сармичките да вадят тефтерите и да записват рецептата, защото я опитахме и е супер сполучлива "
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции30-40 бр.
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 116
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Листата на зелето се попарват с вряла вода, за да омекнат.

Ситно нарязаният лук се задушава в мазнината до златисто оцветяване, разбърква се с червения пипер, ориза и ситно нарязаните домати и се смесва със смляното месо. Сместа се посолява на вкус, поръсва се с черният пипер и се разбърква добре.

От нея се приготвят средно големи сърми, увити в зелевите листа.

Нареждат се в тенджера, заливат се с вода, притискат се с чиния и се варят на тих огън до пълна готовност.

Поднасят се с подлучено с чесън кисело мляко.

Рейтинг

5 8
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
нина
нина
02.03.2014 19:24
ако се сложи и доматен сос към сармите стават още по вкусни,не са сухи,правя ги от години и са любими на семейството
1
0