Вишновка

АнабелАнабелНовак282
05/06/2019
Приготвяне60 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо793
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • вишни - 2 кг
  • захар - 1 кг
  • ракия - 1 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вишните се подбират да са здрави и добре узрели. Почистват се от дръжки (от костилки, ако желаете) и се измиват.

Измитият плод се поставя в трилитров буркан или шише с по-широко гърло. Отгоре вишните се посипват със захарта и се заливат с ракията. По желание може да се добави една или две бройки карамфил.

Вишните се разбъркват, за да се разтопи захарта. Бурканът се затваря плътно с капачка и се поставя да престои на слънце около 40 дни. През тези 40 дни е необходимо бурканът да се разклаща и обръща от време на време.

Готовата вишновка се прецежда през тензух и се прехвърля в чисти и сухи стъклени бутилки. Бутилките с готовия ликьор се съхраняват в килер или на друго тъмно място.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар