Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Мусака с пресни картофи и кайма

Мусака с пресни картофи и кайма

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k1k5
Мусака с пресни картофи и кайма
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"И като чуят, че става дума за мусака, предните картофки сами изскачат от земята и се отправят към кухнята"

Необходими продукти

  • картофи - 7 бр. пресни
  • лук - 1 глава
  • чубрица
  • кайма - 400 г
  • олио - 50 мл
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • заливка
  • яйца 2 бр
  • кисело мляко - 200 г
  • брашно - 1 - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресни картофи се белят и нарязват на кубчета, лук се нарязва на ситно. В тенджерка се загрява олио и запържваме нарязвания лук да омекне.

Добавят се картофите и разбъркваме за 2 -3 минути, накрая прибавяме кайма на парчета да стане на трохи и да се запържи докато смени цвета си.

Сипва се червен пипер и наливаме гореща вода малко под продуктите.

Овкусява се с подправки и оставяме да заври. Прехвърля се в тавичка и печем в загряна фурна 30 минути да изври водата.

В купа се разбиват яйца, кисело мляко и брашно с тази кашичка се залива мусаката и връщаме да се запече до златисто, като 10 -15 минути преди края се пече само на горен реотан за златиста коричка.

Сервира се нарязана на квадрати с кисело мляко и пресен чесън.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: