Лесна торта Павлова

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Копирайтър
264
39
63
2
02/06/2019
"Нежна и ефирна, точно като балерината, на чието име е кръстена "
Приготвяне20 мин.
Готвене80 мин.
Общо100 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 316
  • Преглеждания за месеца75
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте белтъците до пяна.

Капнете няколко капки лимонов сок, щипка сол и бъркайте до получаване на твърд сняг.

Сипете сместа върху тава с хартия за печене и изпечете за 60 - 80 минути на 100 градуса (без вентилация).

Преместете готовия целувчен блат върху подходяща за сервиране чиния, но бъдете много внимателни, защото се чупи доста лесно.

Разбийте 100 мл течна сладкарска сметана до твърд сняг, като по желание може да добавите пудра захар.

Разстелете разбитата сметана върху блата и наредете с ягоди, нарязани на тънко.

Поръсете с шоколад (който може да минете с белачката за зеленчуци). Вкусна и лесна торта Павлова!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар