Спагети със сос от гъби, орехи и сметана

03/06/2019
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене30 мин.
  • Общо50 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо57
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • спагети - 300 г
  • гъби - 200 г пресни
  • лук - 1 глава, кромид
  • орехови ядки - 50 г
  • горчица - 1 ч.л.
  • сметана - 150 мл
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сгорещете в тенджера зехтина и изпържете в него, докато леко се зачервят, ситно нарязания обелен лук и почистените, измити и разрязани на четвъртинки гъби.

Налейте сметаната, добавете горчицата и едро смлените орехови ядки, посолете, наръсете с черен пипер и варете соса, докато се сгъсти.

Сипете в него предварително сварените в подсолена вода и отцедени добре спагети и ги загрейте леко.

По желание можете да сервирате спагетите, поръсени с настърган кашкавал и ситно нарязан магданоз. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар