Ezine.bg»Рецепти»Салати»Рибна салата»Рибна салата по японски

Рибна салата по японски

Рибна салата по японски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • риба - 400 г филе
  • сардини - 2 бр. от косерва
  • кисели краставички - 1 бр.
  • лук - 1 глава, кромид
  • ябълки - 1 бр.
  • мандарини - 300 - 400 г
  • яйца - 2 бр. твърдо сварени
  • ориз - 50 г, сварен
  • лимонов сок - на вкус
  • горчица - 2 ч.л.
  • табаско - на вкус
  • олио - 3 с.л.
  • дафинови листа - 1 бр.
  • черен пипер - на вкус, смлян
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наръсете филето с лимоновия сок, посолете го, задушете го в малко вода с половината ситно нарязан лук и дафиновия лист и когато изстине, го накъсайте на малки парчета.

В купа сипете нарязаните на дребно сардини, горчицата, олиото и лимонов сок на вкус и прибавете останалия лук и нарязаните на кубчета ябълка и кисела краставичка.

Добавете последователно надробените яйца, сварения предварително ориз, парченцата филе и нарязаните мандарини и подправете с черен пипер, сол и няколко капки сос табаско.

Преди да поднесете порциите рибна салата, гарнирайте всяка от тях с парченце мандарина.

Опитайте тази екзотична рибна салата по японски!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: