Начин на приготвяне
Скумрията се почиства, измива, обезкостява и се разделя на рибни филета. Подсушават се с домакинска хартия.
Филетата се поръсват със смлените подправки - хималайска розова сол, черен пипер, бял пипер, розов пипер, кимион, кориандър, джинджифил, чесън и лют пипер на люспи, изсушен стрит магданоз и се поливат със зехтин.
Покриват се с фолио за свежо съхранение и се оставят на хладно поне за час, най-добре за една нощ.
След това се изпичат на добре загрята скара за по 5 - 6 минути от всяка страна, като първо се изпича от към кожата.
Изпечената скумрия на скара се полива със сока от лимона.
По желание може да поднесете маринована скумрия на скара със ситно нарязан пресен магданоз и наситнен чесън.
Добър апетит!