Начин на приготвяне
Гъбите се запържват в олиото. Оризът се измива и изчиства и се слага в тава, заедно с маслото , малко сол, черен пипер, нарязан на ситно лук и настърган морков.
Добавя се пресен копър и се долива 4-5 ч.ч. вода. Оризът се слага във фурната, пече се около 30 мин.
Оризът с гъби е подходяща гарнитура за ястия с месо, но върви и самостоятелно като постно ястие.
Коментари
Аз готвя обикновено 1 към 3 (ориз вода), но в зависимост от другите съставки (например в тази рецепта има гъби - те попиват много) може да се стигне и до 1 към 4.
Печеш в средата на фурната, но това също зависи от самата фурна, така че може да отвориш 1-2 пъти да погледнеш какво е положението докато готвиш, но това е докато се научиш.
Успех!