Начин на приготвяне
Яйцето се разбива с миксер, като добавим и солта към него. След като сме го разбили, добавяме киселото мляко и олиото и пак разбиваме с миксера.
Пресяваме 2-те чаши брашно и ги объркваме с бакпулвера. Добавяме ги към течната консистенция и доразбиваме да се смесят хубаво съставките.
Нарязваме кренвиршите и лука и ги добавяме към сместа, разбъркваме с лъжица.
Намазваме си продълговата тавичка с олио о и изсипваме готова смес.
Заглаждаме с лъжица и отгоре посоляваме с шарена сол и поръсваме със сусам.
Печем соления кекс в загрята фурна до готовност, като проверяваме с клечка за зъби дали се е опекъл соленият кекс за закуска.
Да Ви е сладко!