Вкусна бъркана питка с 3 вида брашно

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВАЕксперт39051694
24/05/2019
"Вкусна и полезна, при това приготвена без месене - зарадвайте семейството си с нещо вкусно "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо147
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • яйца - 2 бр.
  • овче кисело мляко - 6 с.л.с връх
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • олио - 2 с.л.
  • сирене - 100 г натрошено
  • кашкавал - 30 г настърган
  • чедър - 1 слайс на кубчета
  • оризово брашно - 3 с.л.
  • царевично брашно - 3 с.л.
  • бяло брашно - 2 с.л.
  • семена - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата с малко сол.

В киселото мляко се разбърква сода за хляб да бухне и сипваме в купата.

Добавят се олио, натрошено сирене, настърган кашкавал, нарязан на кубчета чедър и трита вида брашно.

Разбърква се на каша по гъста от кексова смес и сипваме в тава 24 см диаметъра върху хартия за печене.

Поръсват се семена и печем соления кекс в загрята фурна 180°C за 25 минути, до суха клечка.

Изважда се върху решетка да се охлади и нарязан соленият кекс се хапва.

Много вкусна и чудесна за закуска!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар