Ezine.bg»Рецепти»Пица»Пица с кренвирш и топено сирене

Пица с кренвирш и топено сирене

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k1k5
Пица с кренвирш и топено сирене
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
1
"Победителят в състезанието бързо, лесно и много вкусно е тази пица, която едвам опазихме, за да успеем да я снимаме цяла"

Необходими продукти

  • вода - 200 мл
  • суха мая - 2 ч.л.
  • сол - 1 равна ч.л.
  • захар - 1 равна ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • брашно - 450 - 500 г
  • лютеница - 2 с.л.
  • риган
  • кренвирш - 1 бр.
  • топено сирене - 2 триъгълничета
  • кашкавал - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В хладка вода се разбърква сухата мая с малко захар и оставяме да шупне за 10 минути.С останалите продукти се замесва средно меко тесто и оставяме да втаса.

С ръце се оформя тънка кръгла кора, която се намазва с лютеница, може малко да се разреди с вода и поръсваме с риган.

Гарнира се с кръгчета кренвирш, парченца топено сирене и настърган кашкавал.

Печем пицата в загрята фурна на 200 градуса до хрупкава коричка около 20 минути. Нарязва се и сервираме.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: