Туршия от камби с карфиол и грозде

20/05/2019
Емилия Янкулова
отЕмилия ЯнкуловаНовак
  • Приготвяне200 мин.
  • Готвене5 мин.
  • Общо205 мин.
  • Порции10
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо78
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете еднакви камби с правилна форма, с тънко ножче им изрежете малки капачета и ги почистете от семето.

Напълнете всяка камба със смес от ситно нарязани листа целина и магданоз, 1 розичка карфиол и няколко зърна грозде.

Наредете внимателно камбите в буркани с отвора нагоре, като между тях сложите нарязаните на тънки резенчета моркови, глави целина и хрян.

Залейте зеленчуците с преварена саламура, приготвена в съотношение 1 л оцет, 1 л вода и 120 г сол, притиснете ги с дъсчици, затворете бурканите и ги съхранявайте на студено. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар