Ezine.bg»Рецепти»Паста»Талиатели с песто и овче сирене

Талиатели с песто и овче сирене

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k1k5
Талиатели с песто и овче сирене2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • талиатели - 400 г прясна паста
  • зехтин - 2 сл.
  • песто - 150 г босилеково
  • кашкавал - 50 г
  • овче сирене - 30 г
  • чесън - 1 скилидка
  • домати - за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера сипваме 1 литър вода и 1 ч.л. сол, слага се на котлона да заври. Сипва се прясната паста и варим за 3 минути от завирането.

Трябва да остане ал денте, а не да е преварена. Сваля се и отцеждаме, като запазваме 4-5 с.л. от водата, в която се е варила.

Бурканче с песто се разрежда с водата.

В тиган се загрява зехтин и нарязана голяма скилидка чесън, сипва се отцедената паста, разбъркваме. Добавяме пестото и настъргания кашкавал.

Изключва се котлона и разбъркваме добре, да полепне по пастата. Сервира се с кубчета овче сирене и резени домати. Много е вкусно!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: