Ezine.bg»Рецепти»Гарнитури»Пюрета»Пюре от ябълка, пресни картофи и лук

Пюре от ябълка, пресни картофи и лук

Илияна ДимоваИлияна Димова
Копирайтър
148575563
Пюре от ябълка, пресни картофи и лук
Снимка: Илияна Димова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
1

Необходими продукти

  • ябълки - 1 бр. голяма не много сладък сорт
  • пресни картофи - 2 - 3 бр.
  • лук - 1 бр.
  • хималайска сол
  • лимони - 1 бр.
  • нар - няколко зрънца
  • масло - 15 - 20 г
  • прясно мляко - 2 - 3 с.л.
  • куркума
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме ябълката, почистваме семенната част и белим кората. Почистената ябълка нарязваме на едри парчета.

Картофите белим, измиваме и почистваме. Нарязваме на парчета, по-малки от тези на ябълката. Лука белим и също нарязваме.

В тенджерка наливаме вода и като кипне слагаме нарязаните продукти, щипка куркума и сваряваме до готовност.

Когато са готови, изваждаме от водата, отцеждаме и намачкваме с вилица или с ръчна приставка за пасиране.

Към получената гладка смес прибавяме хималайска сол на вкус, меко краве масло, няколко капки сок от лимон и прясно мляко - няколко супени лъжици.

Ако се получи по-течно пюрето, слагаме в съд и нагряваме на котлона с непрекъснато разбъркване, за да сгъстим.

Сервираме готовото картофено пюре, гарнирано с резен лимон и зрънца нар.

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: