Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Мезета»Мезе от пилешки дробчета на тиган

Мезе от пилешки дробчета на тиган

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k1k5
Мезе от пилешки дробчета на тиган2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • пилешки дробчета - 500 г
  • олио - 60 мл
  • стар - 4 глави
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • чубрица
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • пилешки бульон - 1 кубче с 1 ч.ч. гореща вода
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистен лук се нарязва на полумесеци, подготвените пилешки дробчета се измиват и подсушават. В тиган се загрява олио, запържва се нарязан лук с малко сол да омекне.

Прибавяме пилешките дробчета, да сменят цвета си.

Сипва се доматено пюре и чаша пилешки бульон, овкусява се с черен пипер, сол, чубрица.

Оставя се на котлона на тих огън да се готви за кратко и готово. Сервираме, поръсени с нарязан магданоз. Вкусотия!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: