Домашни кашавалки

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
390
5
169
4
13/05/2019
"Навийте си часовника да станете малко по-рано, за да приготвите вкусни домашни кашкавалки - струва си "
Приготвяне40 мин.
Готвене25 мин.
Общо65 мин.
Порции15
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо27 947
  • Преглеждания за месеца119
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В топло прясно мляко се разбърква суха мая и захар. Оставя се да бухне и с останалите продукти се замесва меко тесто.

Втасва на топло за 30 -40 минути. Разточи правоъгълна кора 40 на 25 см, намазва се с меко масло и поръсваме с настърган кашкавал.

Навива се руло, реже се на филии, дебели по 2 см, и нареждаме в тава върху хартия. Оставя се за 20 минути, намазва се с разбит жълтък и поръсваме риган.

Печем кашкавалките в загрята фурна 180°C около 25 минути до зачервяване.

Чудесни кашкавалки за закуска!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
01.06.2019 09:02
Kakvo osna4ava rigan-origano?
0
1