Начин на приготвяне
Дробчетата се почистват и измиват добре и след това се слагат в тенджера под налягане и се варят за около 10 минути. След като са сварени, се изсипват в гевгир, измиват се със студена вода и се оставят за около 10 минути да се отцедят хубаво. Осоляват се.
През това време си сипете повечко брашно в една дълбока чиния и разбийте яйцата в купичка.
В дълбок тиган сипете олио до половината, тъй като дробчетата се пържат в повечко олио. След като олио загрее, панираме дробчетата, като потапя дробчетата едно по едно първо в брашното, след това в яйцата и накрая пак в брашното.
И така, докато панираме всички. Дробчетата пане са страхотно мезе за биричка.
Сервирайте ги с резен лимон, сокът от него допринася за чудесния им вкус.
Да Ви е сладко!