Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Испански кюфтенца със сос

Испански кюфтенца със сос

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Испански кюфтенца със сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4-5
"Сочни кюфтенца с ароматен сос от слънчева Испания, за да хапнете с удоволствие и апетит"

Необходими продукти

  • олио - 1/4 ч.ч.
  • брашно - картофено 2 с.л.
  • вода - 4 ч.ч.
  • мента - пресни листа
  • шафран - 1 с.л.
  • сол
  • лук - 2 глави нарязан на ситно
  • чесън - 7 скилидки
  • свинска кайма - 500 гр.
  • яйца - 2 бр.
  • кориандър - 2 с.л. смлени семена
  • черен пипер - 1 с.л.
  • бисквити - солени 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете мазнината и запържете брашното в нея докато покафенее. Прибавете олиото, водата, листата от мента, шафрана, 1 глава лук нарязан на ситно и 4 скилидки чесън и ги оставете да заврат. Бъркайте от време на време.

Междувременно пригответе кюфтенцата. Омесете добре всички съставки, каймата, разбитите яйцата, смления кориандър и черен пипер, натрошените бисквити, чесъна и лука нарязани на ситно.

Кюфтенцата трябва да бъдат с големината на орех.

Оставете ги да поврат 30 - 40 мин. в соса докато месото се свари.

Рейтинг

4
53
41
33
20
10
Дай твоята оценка: