Сицилианска капоната

09/05/2019
Анабел
отАнабелНовак242225
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене30 мин.
  • Общо50 мин.
  • Порции2
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо425
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжанът се нарязва на кубчета и се слага в купа с подсолена вода, за да излезе горчивината му. Тиквичката също се нарязва на кубчета и заедно с отцедения патладжан се нарежда в тава, застлана с хартия за печене. Зеленчуците се поръсват със сол и малко зехтин, след което се слагат във фурната и се пекат, докато омекнат.

Лукът и чесънът се нарязват на филийки и се задушават в дълбок тиган с малко мазнина. Към тях се прибавят чушките, нарязани на ленти. След като омекна се прибавят предварително пасираните домати и разполовените чери домати.

Капонатата се овкусява със сол и малко захар, прибавят се запечените патладжан и тиквичка. Ястието се оставя да се готви до сгъстяване на соса. В края на готвенето се слагат маслините, лъжичка оцет, черен пипер и ситно нарязан босилек.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар