Начин на приготвяне
Агнешкото месо нарязваме на парчета. Измиваме и подсушаваме. В подходящ за пържене съд, наливаме олио (3 с.л.) и слагаме порционните парчета агнешко месо. Ръсваме черен пипер и запържваме месото в олиото.
Когато е готово, изваждаме агнешкото от мазнината и слагаме месото в тавичка. В мазнината от пърженето, доливаме още олио (1 с.л.) и слагаме почистен, настърган (или нарязан ситно) лук и отцеденият от сока зелен фасул от консервата.
Ръсваме пушен червен пипер (1 к.л.), черен пипер на вкус запържваме, докато останат на мазнина и дръпваме настрани от котлона. Агнешкото месо, както е в тавичката, наръсваме с червен сладък пипер (1 ч.л.), сол на вкус и брашно (1 с.л.).
Слагаме цели стръкове измит джоджен, цял стрък почистен, измит зелен лук (който харесва, може да нареже лука и джоджена) и парченце краве масло. Наливаме топла вода (1 ч.ч.). Слагаме капак на тавичката (или завиваме с фолио за печене) и слагаме във фурната.
Печем на 200 градуса за приблизително 35-45 минути. После изваждаме тавичката от фурната, внимателно махаме капака или фолиото (образува се гореща пара при печене и внимаваме да не се изгорим). Изваждаме стръковете джоджен и зелен лук, ако сме решили да сложим цели стръкове.
Към агнешкото месо, прибавяме задушените зелен боб и лук. Наливаме малко топла вода в съда от пърженето, разбъркваме и изливаме в тавичката при продуктите. Слагаме отново ястието с печено агнешко във фурната и печем още няколко минути, като при необходимост доливаме топла вода, за да има повече сос.