Ezine.bg»Рецепти»Баница»Баница с печени кори и месо

Баница с печени кори и месо

Maria KostoffMaria Kostoff
Новак
307137
Баница с печени кори и месо2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8-10
"Ако не сте опитвали баница с месо, значи е време да поправите тази грешка"

Необходими продукти

  • брашно - 800 г
  • свинско месо - 1/2 кг /може и кайма/
  • мас - 100 г свинска
  • вода - 200 мл
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От брашно, водата и 1 ч.л. сол се замесва средно твърдо тесто. Оформят се питки и се разточват на дебели кори, които се запичат за минута-две от двете страни върху слабо загрята плоча /върху сач или на печката/.

Налагат се в намазнена тава, като помежду им се слага плънка от предварително свареното със сол и ситно нарязано месо, разтопена мас и малко бульон от варенето на месото.

Последната кора се ръси само с мас и бульон. Пече се в умерена фурна и се сервира топла.

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: