Сладък венец за Великден

05/05/2019
ВИОЛЕТА МАТЕВА
отВИОЛЕТА МАТЕВАЕксперт39051694
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене30 мин.
  • Общо50 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо20
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разбърква в топло прясно мляко с лъжичка захар, разбърква се и оставяме да бухне.

Сипва се в купа, добавяме разтопено масло, олио, ванилия, щипка сол, кора от лимон и разбити с останалата захар яйца.

Смесват се всичките продукти и сипваме на части пресято брашно, като бъркаме с вилица.

Накрая сипваме и доизмесваме на плота средно меко тесто. Покрива се с фолио и оставяме да втаса на топло 40 минути.

Разделя се на 4 части и всяка се оформя на дълъг фитил 20 см, а после се връзва на възелче и нареждаме в тава 24 см, върху хартия за печене.

Оставяме за още 20-30 минути да втаса, намазва се с отделения жълтък, разбит с лъжица олио, и поръсваме кристална захар.

Печем в загрята фурна на 180 градуса на средно ниво до готовност, при мен за 30 минути, като накрая покриваме с фолио.

Сервира се, като поставяме в средата на козуначения венец първото боядисано яйце в червено, което се поставя пред иконата в дома.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар