Начин на приготвяне
Подготвяме каймата, като я поставяме в голяма купа и към нея добавяме солта, нарязания на дребно пресен лук и подправките, както и две сурови яйца.
Филиите хляб накисваме във вода и след като напълно омекнат ги натрошаваме към каймата.
Започваме да размесвате каймата с ръце, за да се размесят всички съставки равномерно. След като е готова оставяме настрана.
Нарязваме краставичките на лентички. Обелваме яйцата и ги оставяме цели.
Разстиламе си каймата върху хартия за печене, която предварително сме намазали с олио.
Каймата се разстила с дебелина около 1 сантиметър и приблизителна ширина близка до тази на тавата, в която ще печете рулото. Моето се получи по дълго и затова разрязах на две.
Намазваме цялото руло от разстлана кайма с лютеницата. По средата на цялата дължина поставяме яйцата.
От двете страни на самите яйца намазваме с руската салата и отгоре поставяме нарязаните краставички.
Идва моментът за завиването на рулото. Хващаме хартията и завиваме по дължина.
Там, където се събират двата края, ги натискаме и поставяме на дъното на тавата, за да не се разтвори самото руло.
Тавата, която използваме, трябва да е с поставена хартия за печене, която намазняваме. Върху нея поставяме рулото.
За да не се напука рулото, аз го намазах с олио.
Прибираме във фурната и печем на 180 градуса за 40-45 минути. Сервираме рулото, нарязано на парчета.