Ezine.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Великденски яйца»Яйца, боядисани с червено вино

Яйца, боядисани с червено вино

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
3631k1k2
Яйца, боядисани с червено вино
Снимка: Йозлям Кадирова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
2 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
22 мин.
Порции
6
"Наздраве с тези яйца, боядисани с червено вино"

Необходими продукти

  • яйца - 6 бр.
  • червено вино - 1 бутилка
  • оцет - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Червеното вино се изсипва в тенджера, в която се добавя оцетът.

Яйцата се пускат внимателно във водата (за по-ефектни яйца, можете да поставите върху тях хоризонтални и вертикални тънки ластичета).

Оставят се бавно да кипнат и се варят на тих огън за 20 минути.

Внимателно се изваждат и се оставят да изстинат, а ако са с ластичета - премахнете ги, след като са изстинали.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: