Начин на приготвяне
Захарта се разбива с яйцето, след което се добавя киселото мляко (200 мл) и се продължава с разбиването.
Добавят се сухите съставки - бакпулверът, ванилийките и брашното на няколко пъти и се бърка до хомогенност.
Получената смес е гъста. От нея се загребва по 1 с.л. и се сипва във форма за мъфини, застлана с хартия за мъфини или в силиконови формички за мъфини.
Следва ред на добавянето по 1 ч.л върху сипаната в гнездата смес.
Препоръчвам да приберете сладкото във фризера за поне 30 минути, преди да го използвате.
Без значение е дали сладкото е домашно или купено, както и дали е с цели плодчета или не. Целите плодчета можете да ги оваляте в брашно, за да се изпекат вашите мъфинчета.
След като сте сипали и сладкото, сипвате отново смес върху сладкото - така че то да може да покрие добре сладката част.
Така разпределено, формата трябва да е на 3/4 пълна.
Начупете шоколада и поръсете мъфинчетата.
Изпечете на предварително загрята на 160 градуса фурна с включена вентилация и на средната част на фурната.
Тази смес е за приготвянето на 12 мъфини със сладко от боровинки и шоколад.
Ако рецептата ти харесва, опитай непременно и другите ни вкусни предложения за боровинкови мъфини или тези чудни мъфини със сладко.