Лек сладкиш с ябълки и карамел

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
339
47
76
3
25/04/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 338
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта и олиото, докато захарта се разтвори. Добавете бакпулвера, брашното и течната сладкарска сметана и разбъркайте (можете да ги добавите заедно; не е необходимо да се добавят едно по едно) и разбъркайте до хомогенна смес.

Нарежете ябълките на полумесеци и 1/3 от тях добавете в кексовата смес и разбъркайте.

За карамеления слой е необходимо в подходящ съд да карамелизирате захарта, като я разбърквате с дървена лъжица, докато захарта се разтопи и придобие карамелен цвят.

Готовият карамел сипваме във форма за печене с падащо дъно (с диаметър 20 см.) и с помощта на лъжица я разнасяме навсякъде.

Нареждаме върху карамела нарязаните ябълки (не се притеснявайте, ако карамелът се е стегнал - след като се изпече, той ще омекне и няма да се втвърдява повече) едно до друго, сипваме кексовата смес и изпичаме на предварително загрята на 160 графуса фурна с включена вентилация до готовност. След което можем да се насладим на един неустоим ябълков сладкиш.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар