Рошави великденски курабийки

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
158
791
3k
158
2
25/04/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции50
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 844
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилии - 2 прахчета
  • мазнина - 1 ч.ч. смес олио и масло (50:50)
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • амонячна сода - 1 пакетче
  • портокалова кора - 1 настъргана
  • брашно - 600 г
  • захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа прибавете яйцата, ванилиите, захарта и настърганата кора от 1 портокал, разбъркайте с миксер за 2-3 минути. Прибавете мазнината и киселото мляко с угасената в него сода, разбъркайте.

Пресейте брашното и го прибавете на етапи към яйчената смес, при бъркане с шпатула, получавате гъста смес.

С помощта на две супени лъжици, разпределете по 1 с.л. хартиени кошнички, с едната загребвате от сместа, а с другата изтиквате в кошничката.

Поръсете курабийките обилно с кристална захар и ги подредете на разстояние една от друга в тава.

Поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете за около 20-25 минути на средна скара, до апетитно красив златисто-кафяв цвят.

Уникално вкусни и супер лесни курабийки!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар