Телешко печено в алуминиево фолио

24/04/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене75 мин.
Общо95 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо451
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • телешко месо - 1. 2 кг, стегнато с конец
  • лимони - 1 бр. кората и сока
  • магданоз - 2 с.л.
  • пелин - няколко листа, градински
  • мащерка - 3 клонки
  • масло - 50 г краве
  • фъстъчено олио - 1 с.л.
  • кимион - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд сложете полуразтопеното масло, прибавете настърганата лимонова кора, изцедения лимонов сок, кимиона и ситно нарязаните магданоз, пелин и мащерка и разбъркайте с вилица.

Поръсете със сол и черен пипер месото, запържете го в загрятото в дълбок съд олио за 10-12 минути от всички страни и след като го извадите от съда, го оставете да се охлади за 5 мин.

Намажете охладеното телешко месо с овкусеното масло, увийте го в алуминиево фолио или сладкарска хартия и го печете в плитка тава в силно загрята фурна около 75 минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар