Ориенталски шишчета с агнешко

Maia
Maia
Новак
04/05/2013
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо942
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изплакнете хубаво ориза под течаща студена вода, след което го накиснете за 30 минути в гореща вода. Отцедете го. Налейте студена вода, колкото да го покрие и го сложете на котлона да кипне. Захлупете ориза и го варете поне 10-12 минути на тих огън.

Когато се свари, го отцедете възможно най-добре и го поставете в дълбока купа. Добавете към него агнешката кайма, настърганата глава лук, зелените подправки, другите подправки и яйцето. Омесете получената кайма.

Разделете кайматат на 14-16 малки топченца. В центъра на всяко топче сложете кубче бяло краве сирене. Направете малко продълговато кюфтенце.

Нанижете по 4 шишчета. Изпечете върху добре загрял и намазнен грил 5 минути от едната страна, обърнете и изпечете още 5 минути от другата страна.

Поднесете с подлучено с чесън кисело мляко.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар