ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кекс с компот от праскови

Кекс с компот от праскови

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
2711k3k6052
Кекс с компот от праскови
Снимка: Мария Симова
1 / 4
23/04/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Дайте сега онзи скрит буркан с компот от праскови, да видите какво ще направим с него, обещаваме, че ще ви хареса"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намажете дъното и стените на формата, в която ще печете кекса с малко меко масло. Поръсете я с кристална захар, да полепне по маслото.

В купа разбийте олиото със захарта и ванилията, прибавете последователно прясното мляко и яйцата при непрекъснато бъркане. Накрая прибавете предварително смесените пресято брашно и бакпулвер, разбъркайте.

Прецедете плода на компота от сока, подредете резените на дъното на формата, поръсете с кокосовите стърготини и сипете сместа отгоре равномерно, стръскайте леко формата.

Поставете я в предварително нагрята на 160 градуса фурна и печете за около 40 минути, до суха клечка.

Извадете формата и оставете приготвения плодов кекс да се охлади, след което обърнете в подходяща чиния и полейте с помощта на лъжица със сока на компота.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: