Великденски курабии с лимец и канела

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
397
999
795
239
4
22/04/2019
"Ако гостите деликатно се правят, че не забелязват козуната, то е защото искат да хапнат повече Великденски курабии с лимец и канела "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 326
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се чукват яйцата заедно със захарта и с телена бъркалка се разбиват за кратко. Добавят се олио, а в киселото мляко се разбиват двата вида сода и бакпулвер да шупне.

Сипва се в купата и прибавяме кора от лимон, ванилия и канела. Прибавя се брашно от лимец и на части от бялото брашно, като се разбърква с вилица на топка тесто. Сипва се на поръсен плот с брашно и замесваме меко тесто (да не лепне).

Точи се кора и с форми се изрязват зайчета, яйца, пиленца и каквото си искате. Нареждат се в тава върху хартия за печене. Разбива се жълтъкът с прясно мляко и 1 с.л. олио, с четка се намазват курабийките.

Поръсват се с кристална захар и цветни пръчици, а за очи на пиленцето и зайчето ползвам нарязани парченца от сушени боровинки. Печем в загрята фурна на 180 градуса до златисто, за около 15-18 минути са готови, но зависи от дебелината им. Много са вкусни! Весел и шарен Великден!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар