Начин на приготвяне
Почиства се прясното зеле от кочана и се нарязва на тънка ивици. Краставицата се срязва на две и се реже на полумесеци, свареното яйце на кръгчета.
Репичките се измиват и нарязват на тънки кръгчета. Поставят се за 15 минути в студена вода с 1 ч.л. сол да омекнат, изваждаме и се подсушват.
На равна повърхност от дърво се нареждат едно до друго, като леко се застъпват. От горния край се навиват на руло, да се оформи като цвете.
Нарязаното прясно зеле се претрива с малко сол и слагаме в голяма купа. По края се нареждат моркови, краставици като среден слой и в средата цвете от репички.
Декорира се с цвят от глухарче, листа целина и кръгчета яйца, поръсени с шарена сол. Отгоре се поръсва с олио и ябълков оцет.
Вкусно и красиво за празник! Не се притеснявайте от глухарчето, може да се яде и е много полезно!