Великденски курабии с типово брашно

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
397
1k
795
243
4
16/04/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции25
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 647
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата със захарта, докато се разтопят кристалчетата. Добавят се олио, кисело мляко с разбита в него сода и бакпулвер, за да шупне.

Накрая прибавяме ванилия, канела и настъргана кора от лимон. Замесва се тесто за курабии (да не лепне) и разделяме на две части.

С точилка се точат кори, изрязват се с формички за сладки и нареждаме върху хартия за печене. С четка се намазват курабийките с разбит жълтък и поръсваме с кристална захар.

Печем в загрята фурна на 180 градуса до златисто. Изваждат се и когато се охладят, може да се съхраняват в кутия. Само не ги препичайте, че стават твърди.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Анна Кънева
Анна Кънева
16.04.2020 00:40
Лесна за изпълнение рецепта и много вкусна!
0
0