Великденски курабии с типово брашно

16/04/2019
ВИОЛЕТА МАТЕВА
отВИОЛЕТА МАТЕВАНовак39051694
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене20 мин.
  • Общо40 мин.
  • Порции25
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо499
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата със захарта, докато се разтопят кристалчетата. Добавят се олио, кисело мляко с разбита в него сода и бакпулвер, за да шупне.

Накрая прибавяме ванилия, канела и настъргана кора от лимон. Замесва се тесто за курабии (да не лепне) и разделяме на две части.

С точилка се точат кори, изрязват се с формички за сладки и нареждаме върху хартия за печене. С четка се намазват курабийките с разбит жълтък и поръсваме с кристална захар.

Печем в загрята фурна на 180 градуса до златисто. Изваждат се и когато се охладят, може да се съхраняват в кутия. Само не ги препичайте, че стават твърди.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар