Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки крилца с картофи и майонеза

Пилешки крилца с картофи и майонеза

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k1k5
Пилешки крилца с картофи и майонеза
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • пилешки крилца - 700 г
  • картофи - 4 бр.
  • майонеза - 100 г
  • топено сирене - 3 триъгълничета
  • соев сос - 4 с.л.
  • универсална подправка - вегета
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • горчица - 1 ч.л.
  • риган
  • гарнитура
  • броколи - 1 глава
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистват се крилата от заострения край. Заливат се с вода и варим 20 минути. Водата се изхвърля, там са отделени всички вредни вещества от пилешкото месо.

В купа се заливат със соев сос и оставяме за кратко. Картофите се обелват и срязват на две половини. Всяка се нарязва на парчета.

Сваряват се за 8 минути до полуготвност и отцеждаме добре. Сипват се в тава, поръсваме с вегета и риган. В купа се смесват майонеза, 3 с.л. соев сос, 1 ч.л. горчица, 2 с.л. лимонов сок и се разбърква.

Върху картофите се нареждат пилешките крилца и ги намазваме с лъжица от майонезената смес. Поръсваме с парченца топено сирене. Сипваме и 8-10 с.л. от водата, в която са се варили.

Печем в загрята фурна на 180 градуса до златисто около 30-40 минути. Сервираме с варени броколи. Вкусотия!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: