Пилешки крилца с картофи и майонеза

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
427
1k
893
249
5
14/04/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо654
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистват се крилата от заострения край. Заливат се с вода и варим 20 минути. Водата се изхвърля, там са отделени всички вредни вещества от пилешкото месо.

В купа се заливат със соев сос и оставяме за кратко. Картофите се обелват и срязват на две половини. Всяка се нарязва на парчета.

Сваряват се за 8 минути до полуготвност и отцеждаме добре. Сипват се в тава, поръсваме с вегета и риган. В купа се смесват майонеза, 3 с.л. соев сос, 1 ч.л. горчица, 2 с.л. лимонов сок и се разбърква.

Върху картофите се нареждат пилешките крилца и ги намазваме с лъжица от майонезената смес. Поръсваме с парченца топено сирене. Сипваме и 8-10 с.л. от водата, в която са се варили.

Печем в загрята фурна на 180 градуса до златисто около 30-40 минути. Сервираме с варени броколи. Вкусотия!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар