Печена скумрия на фурна под фолио

13/04/2019
Мария Симова
отМария СимоваГуру107856102613
"Лесна за приготвяне и с гарантиран вкусен резултат - опитайте нашата печена скумрия "
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене40 мин.
  • Общо70 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 033
  • Преглеждания за месеца101
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете, измийте и подсушете рибата. Отделно почистете лука и моркова, нарежете лука на тънки филийки (полумесеци), а моркова настържете на едро ренде.

Смесете маслото с горчицата, с част от него намажете дъното на тавата. Смесете нарязаните морков и лук и ги разпределете равномерно на дъното на тавата.

Посолете и поръсете рибата с готовата подправка за нея и я подредете върху канапето от зеленчук. Върху нея разпределете останалата смес от маслото и нарязания на тънки филийки лимон.

Завийте тавата с алуминиево фолио и я поставете в предварително нагрята на 200 градуса фурна, печете за около 40 минути, като през последните 15 минути премахнете фолиото от печената риба.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар