Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Постни лозови сарми

Постни лозови сарми

Постни лозови сарми2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • лозови листа - 1 буркан, консервирани
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 2 глави, кромид
  • чесън - 4 скилидки
  • ориз - 250 г
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • олио - 4 с.л.
  • вода - 1 к.ч.
  • магданоз - на вкус
  • копър - на вкус, сух
  • джоджен - на вкус, сух
  • чубрица - на вкус, сух
  • червен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на ситно лука и го изпържете в олиото, като малко преди да е готов, добавете настърганите моркови, червения пипер и ориз и задушете при непрекъснато бъркане.

Прибавете водата, магданоза, копъра, джоджена, чубрицата, солта и разтвореното в малко вода доматено пюре и оставете сместа да ври 10-ина мин.

С плънката навийте сармички от лозовите листа, които наредете плътно в тенджера, притиснете ги с чиния, налейте вода, захлупете и ги сварете.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: