Ябълков сладкиш с канела и орехи

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
755
3k
6k
447
4
Ябълков сладкиш с канела и орехи
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 6
12/04/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Сготви20 мин.
Общо35 мин.
Порции6
"Парче ябълков сладкиш и се пренасяш в страната на чудесата - опитай"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме си ябълките от вътрешността и обелваме кората. Нарязваме ги на кубчета и поставяме в съд. Към тях поставяме канелата и разбъркваме добре.

Аз ползвах форма за торта с махащо се дъно, като намазваме дъното с разтопено масло и след това поръсваме с галетата.

Върху галетата изсипваме готовата смес от нарязаните ябълки и канелата.

В друг съд си счукваме яйцата, към тях прибавяме захарта, олиото, бакпулвера, брашното, ванилията и студената вода.

Всичко това разбъркваме добре и изсипваме върху ябълките.

Поставяме сладкиша във фурната и печем до готовност.

Вадим от фурната и още докато е горещ намазваме с маслото и веднага обръщаме върху поднос.

След като обърнем отново намазваме с маслото и поръсваме със смлените орехи.

Ябълковият сладкиш може да се поръси и с кокосови стърготини.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: