Сладкиш Зебра с грис

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1192
60
1146
15
12/04/2019
"Търпение му е майката, само с търпение ще постигнете онази характерна шарка, която Сладкиш Зебра трябва да има "
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 423
  • Преглеждания за месеца102
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа прибавете киселото мляко и содата. загасена в малко оцет, добавете гриса и разбъркайте добре. Оставете настрани за 30 минути, за да набъбне гриса.

Отделно разбийте яйцата със захарта и ванилията, прибавете разтопеното и охладено масло и разбъркайте. Прибавете яйчената смес към гриса с киселото мляко и разбъркайте.

Пресейте брашното и прибавете бакпулвера към него, прибавете ги към сместа и разбъркайте до еднородна смес. Разделете сместа на две равни части, като към едната прибавите какаото, разбъркайте добре.

В тава, намаслена с малко масло и поръсена с брашно, сипете в средата ѝ 2 с.л. от жълтата смес, а върху нея 2 с.л. от кафявата и така редувайте до края на двете смеси.

През сместа прекарайте дървено шишче, за да получите шарките отгоре.

Поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете сладкиша до готовност за около 30 минути.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар