Пържен свински дроб с марината от кока-кола

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
427
1k
894
276
5
03/04/2019
"Кой да предположи, че най-добрата марината за крехък свински дроб е кока-колата, кой"
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо157 243
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • свински дроб - 500 г
  • кока - кола - 1 ч.ч.
  • олио - за пържене
  • царевично брашно
  • черен пипер - 2 щипки
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свински дроб се измива, нарязва на парчета и залива с чаша кока-кола.

Оставя се в марината за 1-2 часа. Отцежда се и овалваме в царевично брашно или бяло, като излишното се изтупва.

Загрява се олио в тиган, пържим от всички страни до златисто и изваждаме в чиния.

Сега е времето да се поръси с малко сол и сервираме нашия пържен дроб.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар