Салата с шпроти и червен лук

04/06/2019
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо127
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • шпроти - 8 - 10 бр. или аншоа, от консерва
  • червен лук - 500 г, кромид
  • чесън - 1 връзка, пресен
  • лимони - 2 бр, сока
  • зелени маслини - 6 - 7 бр., без костилки
  • черни маслини - 6 - 7 бр., без костилки
  • сирене - 150 г, овче или кашкавал
  • яйца - 4 бр, твърдо сварени
  • олио - 3 - 4 с.л. или зехтин
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете нарязания на тънки пръстенчета лук, ситно нарязания чесън, олиото и лимоновия сок и оставете сместа да престои в плътно затворен стъклен или порцеланов съд в хладилника за едно денонощие.

Малко преди да сервирате, прибавете отцедените и нарязани на ситно рибки, маслините, нарязаното на малки кубчета сирене и черния пипер.

Разбъркайте добре салатата, оформете я в подходяща чиния и я украсете с нарязаните на кръгчета яйца.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар