Ezine.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Пържена балтийска цаца

Пържена балтийска цаца

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Пържена балтийска цаца
Снимка: Стоянка Русенова
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Колкото по-вкусна е пържената цаца, толкова повече бира трябва да приготвите, а за тази вземете направо каса"

Необходими продукти

  • цаца - 1 кг балтийска
  • брашно - 2 - 3 с.л. бяло
  • царевично брашно - 3 с.л.
  • червен пипер - 1/2 с.л.
  • сол - 1/2 к.л.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Балтийската цаца почистваме и измиваме много добре.

В съд смесваме двата вида брашно заедно със солта и червения пипер. На котлона поставяме тиган, в който изсипваме олиото.

Изчакваме да се загрее добре и след това поставяме цацата, която предварително сме оваляли в сместа.

Подреждаме всяка рибка и пържим.

Когато е готова от едната страна, обръщаме и на другата.

След като извадим нашата пържена цаца, поставяме върху кухненска хартия. Подреждаме в чиниите с подходяща салата.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: