Черна торта

ЕлитоЕлитоНовак
16/04/2013
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 454
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Жълтъците и ситната, счукана и пресята захар се бъркат в дълбок съд с дървена лъжица около 20 минути. Прибавят се настърганият шоколад, ванилията и половината от смлените бадеми.

Разбитите на сняг белтъци се слагат заедно с останалите бадеми в галетата. Сместа се разбърква леко и всичко се изсипва в намазана с мазнина и поръсена с галета форма.

Тортата се пече в умерена фурна. След като изстине се пълни с крем по избор, глазира се с шоколадова глазура и се гарнира с плодове по избор. Ако решите може да я намажете с течен шоколад.

Рейтинг

5 8
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар