Черна торта

Maria KostoffMaria Kostoff
Новак
307137
Черна торта1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6-8
"Колкото повече шоколад има в една торта, толкова по-добре"

Необходими продукти

  • яйца - 7 бр.
  • пудра захар - 140 г
  • бадеми - 140 г /може да се заменят с орехи/
  • ванилия
  • галета - 80 г
  • шоколад - 60 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Жълтъците и ситната, счукана и пресята захар се бъркат в дълбок съд с дървена лъжица около 20 минути. Прибавят се настърганият шоколад, ванилията и половината от смлените бадеми.

Разбитите на сняг белтъци се слагат заедно с останалите бадеми в галетата. Сместа се разбърква леко и всичко се изсипва в намазана с мазнина и поръсена с галета форма.

Тортата се пече в умерена фурна. След като изстине се пълни с крем по избор, глазира се с шоколадова глазура и се гарнира с плодове по избор. Ако решите може да я намажете с течен шоколад.

Рейтинг

4.9
58
41
30
20
10
Дай твоята оценка: