Египетски курабии

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
6971k236
19/03/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
"Казват, че любимите сладкиши на фараоните са били тези египетски курабии - почти сме сигурни, че това е така"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява и в средата се прави кладенче, в което се изсипва разтопеното масло и портокаловия сок.

Замесва се тесто за курабии, от което се оформят топки, големи колкото мандарини. Върху всяка топка се слага смес от добре разбърканите счукани ядки, канелата, захарта и малко от маслото.

Курабиите се пекат в намазнена тавичка до бледозлатисто. Поднасят се поръсени с пудра захар.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: