Ezine.bg»Рецепти»Сосове»Сос за риба»Зеленчуков сос за пържена риба

Зеленчуков сос за пържена риба

Зеленчуков сос за пържена риба2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
1

Необходими продукти

  • праз - 1 стрък или няколко стръка зелен лук
  • целина - 150 г
  • сметана - 200 г
  • масло - 2 с.л. краве или маргарин
  • маково семе - 20 г
  • копър - 3 с.л. нарязан
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете в маслото при непрекъснато бъркане ситно нарязаните праз и целина и маковото семе, прибавете сметаната и оставете сосът за риба да ври 10 мин.

След като го свалите от огъня, го подправете със ситно нарязания копър, черния пипер и солта.

Поднесете към печена или пържена риба.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: